Ikkunamarkiisit

Ikkunamarkiisia kutsutaan usein myös sivuvarsimarkiisiksi. Kankaalle jännityksen muodostavat mekanismit (sivuvarret) on sijoitettu markiisikangasta kuljettavan etuprofiilin ja seinärakenteen väliin. Laskeutuessaan kangas muodostaa 45° kulman. Mekanismin käsivarret ovat tällöin vaakasuorassa ja niiden kiinnityspiste seinällä sijaitsee ikkunakorkeuden puolivälissä. Kankaan laskeutumispiste voidaan määritellä myös alemmaksi jolloin kankaan laskeutumiskulma voi olla enimmillään noin 160°. Ikkunamarkiisi on monikäyttöinen arkkitehtuurisesti monia mahdollisuuksia antava ja perinteisesti eniten käytetty ratkaisu sisätilojen suojaamiseen liikalämmöltä, häikäisyltä ja haalistumiselta.

Rakenteen vuoksi markiisityyppiä ei suositella käytettäväksi pihatason ikkunoissa joiden edessä kulkutilan on säilyttävä esteettömänä. Myös ovien aukeaminen on huomioitava ikkunamarkiisin käyttöä suunniteltaessa. Samoin ilkivallan ja vaurioitumisen mahdollisuus.

Tyypillisiä käyttökohteita ovat:

  • Ikkunat jotka eivät sijaitse kulkuun tarkoitetuilla alueilla pihatasolla
  • Kaikki ikkunat asuin- ja toimitilarakentamisessa, jotka sijatsevat 2. kerroksessa tai ylempänä
  • Näyteikkunat kun käsivarren kiinityskorkeus on riittävä kulkua ja katualueen kunnossapitoa ajatellen. Käytettävissä mainospinta-alana
  • Parvekkeille

Ikkunamarkiisi on tarkoitettu sisätiloja aurinkosäteilyn vaikutukselta ja häikäisyltä suojaavaksi aurinkosuojaksi.

Tutustu aurinkosuojauksen ammattilaisiin!

Tutustu aurinkosuojauksen ammattilaisiin!