Sälekaihtimet

Sälekaihtimia valmistetaan alumiinista, puusta ja akryylistä. Sälekaihtimia käytetetään yleisimmin asennettuna ikkunan sisäpuolelle. Alumiiniset sälekaihtimet ovat suomessa yleisimmin käytössä ja niitä asennetaan myös ikkunoiden väliin. Puusälekaihtimien asennus ikkunaväleihin ei ole suositeltavaa.

Sälekaihtimet on tehokas tapa suojautua häikäisyltä ja vaikuttaa tilan valaistusolosuhteisiin. Nillä saavutetaan myös hyvä yksityisyydensuoja. Sälekulman säätö mahdollistaa juuri halutunlaisen valaistusolosuhteen. Sälekoon valintaa tehtäessä tulee kiinnittää huomiota kaihtimen peitttävyyteen sen ollessa alhaalla ja auki. Mitä pienempi säle on valittu sitä pienempi on myös säleiden väli ja peittävyys.

Sälekaihtimen toimintatapa on ylhäältä alas laskeutuva suljettuna koko ikkunapinnan peittävä alumiinilamellimatto. Lamellien ”säleiden” kulmaa voidaan säätää portaattomasti riippumatta siitä mihin pisteeseen kaihdin on laskettu.

Sälekaihtimia käytetään yleisesti sekä asuin- että julkisessa rakentamisessa:

  • Asuinrakennukset
  • Toimistorakennukset
  • Koulut
  • Sairaalat

Sälekaihdin on tarkoitettu sisätiloja häikäisyltä suojaavaksi aurinkosuojaksi jolla voidaan vaikuttaa valaistusolosuhteisiin ja yksityisyydensuojaan.

Tutustu aurinkosuojauksen ammattilaisiin!

Tutustu aurinkosuojauksen ammattilaisiin!