Sälerullaimet

Sälerullainta kutsutaan myös ikkunarullaimeksi. Keski- ja eteläeuroopassa tuotetta kutsutaan nimellä Roller Shutter ja se on yleisimmin käytetty aurinkosuojatuote asuinrakentamisessa monien ominaisuuksiensa vuoksi. Ikkunarullaimen toimintatapa on ylhäältä alas rullautuva, koko ikkunapinnan peittävä yleensä polyuretaanitäytteisistä PVC –pinnoitetusta alumiinipellistä profiloiduista lamelleista muodostuva matto. Lämmöneristysominaisuutensa vuoksi sälerullain on tehokkain tapa suojautua liikalämmöltä. Toisaalta sen valonläpäisy on huonoin täysin suljettuna, jolloin se tarjoaa maksimaalisen yksityisyyden. Rullainta nostettaessa hieman ala-asennostaan sen lamellien saumat aukeavat ja saumoihin tehdyn perforoinnin avulla saadaan sisälle luonnonvaloa yksityisyydensuoja säilyttäen. Samoin valon määrää voi säädellä avausmatkaa säätämällä siten että vain haluttu määrä yläosasta on avautuneena.

Tiiviinä ja eristävänä materiaalina sillä on aurinkosuojatuotteista eniten vaikutusta myös rakennuksen lämpötalouteen. Ikkunarullaimen käyttö parantaa ikkunarakenteen U-arvoa ja pienentää lasipinnan haihduttavuutta.
Ikkunarullaimella on merkitystä myös äänieristeenä ja pimennysratkaisuna. Sen vuoksi sitä suositaan kotitalouksien lisäksi mm. hotellikäytössä.

Ikkunarullain antaa hyvän yksityisyyden suojan silloin kun ulkona on pimeää ja sisätilat ovat valaistut. Sillä on myös merkitystä luvatttoman tunkeutumisen estämiseksi.

Ikkunarullaimille suositeltuja käyttökohteita ovat:

  • Kaikki ikkunat asuin-, teollisuus- ja toimitilarakentamisessa
  • Ikkunat joissa tarvitaan lisälämpöeristystä
  • Ikkunat joissa tarvitaan hyvää yksityisyyden suojaa

  • Ikkunat joissa tarvitaan pimennystä
  • Ikkunat joissa tarvitaan äänieristystä
  • Ikkunat joilta vaaditaan myös tunkeutumisenesto ja ilkivaltasuojausta

Tutustu aurinkosuojauksen ammattilaisiin!

Tutustu aurinkosuojauksen ammattilaisiin!