Tiedote 25.4.2022 | Suomen Aurinkosuojaus ry |

Aurinkosuojauksella luonnonvalo hyötykäyttöön vuoden ympäri

Fiksulla aurinkosuojauksella kodin luonnonvaloa voi säädellä ja hyödyntää suomalaisissa olosuhteissa, joissa luonnonvalon määrä vaihtelee vuoden aikana ääripäästä toiseen.

Luonnonvalo ei päästä suomalaisia helpolla. Talvella auringonvaloa on tarjolla vain hetki keskipäivällä, kesällä sitä tulvii vuorokauden ympäri.

– On tunnettu fakta, että päivänvalolla on terveysvaikutuksia. Meidän on saatava päivänvaloa unirytmimme säilymiseksi, ja tietysti myös D-vitamiinipitoisia auringonsäteitä, Suomen Aurinkosuoja ry:n puheenjohtaja Petri Rokkanen toteaa.

Nykyaikaisella aurinkosuojauksella voidaan säädellä kodin luonnonvaloa, parantaa asumismukavuutta ja säästää roimasti energiaa. Kodin sisälämpötila pysyy kurissa, ja keinovalaistuksen ja viilennyksen tarve vähenee.

Miellyttävässä valaistuksessa on mukava asua, elää ja työskennellä. Etätyön yleistymisen myötä myös häikäisyn esto on käynyt yhä tärkeämmäksi. Automatiikka huolehtii kaihtimien asennosta, eikä niitä tarvitse jatkuvasti käydä säätämässä käsin.

Kaihtimia ja valaistusta ohjaava kevyt ja helppokäyttöinen automatiikka on nykyään jokaisen saatavilla.

Petri Rokkanen, puheenjohtaja Aurinkosuojaus ry

Aurinkosuojauksen pitäisi olla kodin ensimmäinen hankinta

Luonnonvalon säätelyyn on reilusti valinnanvaraa. Erilaisten kaihtimien ja verhojen lisäksi on tyylikkäitä screenkaihtimia, joiden läpi näkee ulos, mutta ei ulkoa sisälle. Erinomainen valinta on myös markiisi, joka ansaitsee kunnianpalautuksen.

– Markiiseista on vanhentuneita mielikuvia. Nykyaikaisissa markiiseissa on valtavasti vaihtoehtoja, Petri Rokkanen kertoo.

Aurinkosuoja-alan etujärjestön puheenjohtaja haluaa ravistella suomalaista ajattelua, jonka mukaan aurinkosuojauksen automatiikka on kallista lystiä ja vie paljon tilaa.

– Automatiikan avulla päivänvaloa voi hyödyntää aivan eri tavalla kuin meillä on totuttu. Kaihtimia ja valaistusta ohjaava automatiikka on nykyään jokaisen saatavilla. Kevyen ja helppokäyttöisen automaation myötä aurinkosuojauksen suosio on jatkuvassa kasvussa, Rokkanen toteaa.

Petri Rokkasen arvion mukaan aurinkosuoja-ala kasvoi vuosina 2020–2021 Suomessa 10–20 %. Siitä huolimatta moni suomalainen niputtaa edelleen aurinkosuojauksen ylellisyyksien joukkoon. Automatisoitu aurinkosuojaus sopii kuitenkin jokaiseen kotiin, myös vanhempiin kiinteistöihin.

– Kun sinulla on ollut aiemmassa kodissa aurinkosuojaus ja muutat, ostat automatisoidut aurinkosuojat heti ensimmäisenä. Ennen uutta sohvaa, Rokkanen naurahtaa.

Lisätiedot

Petri Rokkanen
puheenjohtaja
Suomen Aurinkosuojaus ry

040 060 2100
petri.rokkanen@somfy.com