1.3.2024 | Suomen Aurinkosuojaus ry |

Aurinkosuojaus ry:n järjestämän Vuoden Aurinkosuojakohde 2023 –kilpailun voittajaksi nousivat TecDec Marketing ja Artic-Kaihdin.

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävään kilpailuun saatiin kaiken kaikkiaan 14 erilaista kohdetta. Onnistumisia arvioitiin ja palkittiin kahdessa eri sarjassa, yksityisten ja kaupallisten kohteiden sarjoissa.

Yksityisten kohteiden sarjan voitti TecDec Marketingin (Ihanin) omakotitalokohde Naantalissa. Voittajakohteessa modernin hirsitalon aurinkosuojaus on suunniteltu rakennusprojektin aikaisessa vaiheessa ja se kattaa useita erilaisia ratkaisuja. Isoihin lasipintoihin toteutettiin ulkopuolinen automatisoitu aurinkosuojaus. Lisäksi ulkona on myös integroitu sälekatos. Rakennuksen sisällä on kattava kokonaisuus, johon kuuluu mm. moottoroitu verho, lamellikaihdin ja 50 mm puusälekaihdin. Voittajan valinnut raati kiitti kohteen hienoa ja tarkoituksenmukaista kokonaisuutta. Myös pergolan käyttöä yhdessä screenkaihdinten kanssa kiiteltiin.

Yksityisten kohteiden sarjassa annettiin myös kaksi kunniamainintaa. Närhi Oy Sisustuspalvelun raikas kokonaisuus tuusulalaisessa omakotitalossa syntyi kattoon integroiduista rullakaihtimista, makuuhuoneen duo-kaihtimista (screen alla ja pimennyskaihdin edessä) ja puusälekaihtimista. Kaihdin-Lehtosen kohde Siuntiossa koostui puolestaan moottoroiduista screenkaihtimista ja ketjukäyttöisistä pimennysverhoista.

Kaupallisten kohteiden sarjan voitto meni Artic-Kaihtimen kohteelle Helsingissä. Artic-Kaihdin toteutti Veripalvelun uusiin toimitiloihin kokonaisvaltaisen aurinkosuojauksen. Veripalvelun tavoitteena oli saada aikaan nykyaikainen, muunneltava ja erittäin energiatehokas toimitilarakennus. Aurinkosuojauksen tärkeys oli hyvin sisäistetty ja palveluntarjoaja oli otettu rakennussuunnitteluun mukaan varhaisessa vaiheessa. Kokonaisuus on raadin mukaan esimerkillinen, sillä tarkoituksenmukaiset ratkaisut on toteutettu juuri oikeisiin paikkoihin. Kohteen eteläiselle julkisivulle toteutettiin 50 ZIP screen –kaihdinta. Ravintolan terassia suojaa neljä kookasta katosmarkiisia. Lisäksi rakennuksen sisälle asennettiin ikkunoiden väliin moottoroidut screenit, joiden kangas on metallisoitu.

Kaupallisessa sarjassa jaettiin myös yksi kunniamaininta Tampereen Markiisin kohteelle Ahvenanmaalla. Yritys toteutti Hotelli Arkipelagin 260 m² -kokoiselle terassille kattavat pergolat.